Skip to main content

Efter flere års forsinkelse er byggeriet af Danmarks største nybyggede universitetshospital i Odense nu så langt, at Region Syddanmark kan gå i gang med at købe inventar og teknisk udstyr for i alt 262 millioner kroner, det skriver OPS-Indsigt.

Oprindeligt skulle indkøbsfasen være startet for længe siden, men byggeriet har været forsinket i flere år og præget af gentagne forsinkelser. I begyndelsen af 2024 måtte regionen erkende, at den eksisterende tidsplan ikke kunne holde, blandt andet på grund af mandskabsmangel og ekstraarbejde. 

Først i november 2024 kunne en ny realistisk plan meldes ud, hvor man forventer byggeriet afsluttet i slutningen af 2026, så patienterne kan flytte ind i slutningen af 2027.

Læs også: Næsten 20 år efter beslutningen kan patienter rykke ind på supersygehus

10.000 rum skal indrettes

Derfor er det nu et vigtigt og positivt skridt, at man er klar til at igangsætte den omfattende indkøbsproces, der skal sikre, at hospitalets tusindvis af rum bliver udstyret korrekt, fremgår det af en pressemeddelelse..

Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling mener ikke at opgaven er så forskellig fra den, man står over for, når man skal flytte i et nyt hus. Man tager en del af de gamle møbler med, men køber ny opvaskemaskine og andre nye hårde hvidevarer. 

“Her har vi så at gøre med Danmarks største nybyggede universitetshospital, hvor 10.000 rum skal indrettes, så der er tale om en kæmpestor koordinerings- og indkøbsopgave, hvor man er inde nøje at vurdere, hvad der kan tages med fra det nuværende sygehus og hvad der skal købes nyt,” siger han.

Et tidsvindue

Udbuddene går i gang med det samme. Kunsten bliver at få det inventar, der nu bliver købt ind, til at lande på det nye sygehus på det rigtige tidspunkt i et tidsvindue på et lille år.

“Det hele handler om, at vi får det nye OUH indrettet med optimalt inventar og teknisk udstyr, så vi fra slutningen af 2027, når de første patienter rykker ind, kan tilbyde effektive og sikre patientforløb fra dag ét,” siger Karsten Uno Petersen.

Der er tale om både specialudstyr til laboratorier og behandlingsrum – såsom stinkskabe, frysere og medicoteknisk udstyr – og mere almindeligt inventar som rulleborde, møbler og garderobeskabe.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv Regional-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind